bloemist

Begin met jezelf in te dekken met de gezondheids- en veiligheidswetgeving.

Misschien moet u een passende arbeidsverzekering afsluiten. In principe zou u de juiste licenties en certificaten nodig hebben om te werken. In het geval van schoonmaakdiensten zult u een arbeidsverzekering, een persoonlijke verzekering en een bedrijfsverzekering willen.

Gelukkig bieden ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen gewoonlijk gebieden en algemene uitrustingsvoorschriften (GEER) die de door de bloemist gebruikte soorten grotere florale instrumenten dekken.

Neem wat tijd en doe wat algemene reclame-ervaring op.

Uw plaatselijke kruidenierswinkels hebben misschien uw plaatselijke bloemistendisplay gereserveerd. Bezoek ze en het zou nuttig zijn om te praten met een manager of eigenaar, als u op zoek bent naar een gepersonaliseerde display voor een bruiloft te regelen. Leg hem uit dat u geïnteresseerd bent in het nemen van een bestelling voor bloemen en bloemen te bestellen samen met een boeket als je het kunt doen en geef hem een specifieke dag en tijd op een moment dat je verwacht om positieve vooruitgang te boeken. U kunt ook bloemenwinkels uitproberen die ter plekke hun eigen bloemenvitrines hebben. Een persoonlijke ervaring zal helpen!

Zodra u het eens bent geworden over een paar contracten, doet u de levering op de plaats en het tijdstip die u de bloemist hebt gegeven. Een makkelijke manier is om verse bloemen te zoeken aan de bloemenbomen bij een plaatselijke bloemenkwekerij. Deze hebben echter de neiging een beetje duur te zijn. Als u toch bloemen koopt, zorg er dan voor dat u ze ook bewaart.

Als je alle bloemstukken hebt klaargelegd, kun je beginnen met het planten van de bloemen. Zorg ervoor dat u weet hoe u planten in uw winkel of andere ruimte moet plaatsen.

Afhankelijk van het soort ontwerpen dat u en uw bloemist zijn overeengekomen, kunnen de bloemen die daaruit voortkomen tot de mooiste bloemontwerpen behoren waarvan u ooit hebt genoten. Wanneer u echter uw klanten krijgt, moet u hen het beste doen, en hen leren hoe ze de bloemen het beste kunnen gebruiken.

Maak elke week wat tijd vrij om je te specialiseren als bloemist. Volg een paar lessen over boeketten, bloemschikken en floral design. Bestudeer de reacties van uw klanten. Doe mee aan lokale of nationale bloemententoonstellingen en volg een kunstcursus. Woon speciale kunstlessen bij en volg lessen naargelang het onderwerp.

U zult geen spijt krijgen van een investering in dit soort opleiding. Uw bloemistencarrière zal zich ontwikkelen en een stuk zekerder worden naarmate de tijd verstrijkt.

Zorg ervoor dat u geen kostbare tijd verspilt met taken die geen gebruik maken van de vaardigheden die u hebt geleerd, en dat u geen dingen doet die geen echte of duidelijke bijdrage leveren aan de volgende bloemenorder die u moet maken.

Als u een nieuwe bloemist bent en geen idee hebt hoe u uw bloemen en arrangementen moet presenteren, doe het dan zelf. Neem gewoon een aantal bloemen, gedroogd voor uw bestaande bloemen, en schik ze op de snelste manier die u kunt. Het kan mooi zijn, maar uw bloemen zullen niet effectief en interessant zijn.