business coach

 

Ik vind dat we misschien meer weten over wat we niet moeten doen, wat mogelijk is en wat niet, dan over wat we wel moeten doen.

uiers, dit is wat je moet weten. Het is voor iedereen een goed idee om iemand te hebben voor wie je een goed klankbord kunt zijn. Een probleemoplosser, of een strategisch denker – of dat nu een auto, een computer of een persoon is. Laat de woorden stromen, ook al is het alleen maar naar jezelf.

Je krijgt waarschijnlijk een andere trein en legt de verantwoordelijkheid voor je eigen mentale stress bij de persoon die je de informatie brengt. Dit is een krachtige manier om je eigen denkpatronen helder te krijgen, en te voorkomen dat anderen je afleiden van wat je moet horen om de moeilijke of zelfs voor de hand liggende beslissingen te nemen. Maar het is slechts één manier van communiceren.

Terwijl de business coach een context aanreikt, en zijn best doet om die in uw voordeel te gebruiken, vraagt een echt gesprek, vanwege de relatieve moeilijkheid om die te onthouden en natuurlijk een gebrek aan formele mentorachtige interventies, van de coach dat hij zelfbewust genoeg is om in staat te zijn met meer dan alleen aandacht te luisteren. Het gebruik van enige reflectieve oefening, en het gebruik van zelfbewustzijn door vragen te stellen, zal de prestaties van de coach automatisch veel dichter bij zijn potentieel brengen. In feite zal de coach, naast de techniek van het luisteren, reeds de vaardigheid van het luisteren ontwikkeld hebben en van daaruit, angstig, kunnen beslissen of het al dan niet de moeite waard is – zelfs wanneer hij zegt in dat opzicht gelukkig genoeg te zijn!

Er is nog een andere club waar ik graag bij zou willen horen, en dat is een plek waar ik zeker van ben – het is een club die het tegenovergestelde is van de hierboven beschreven club. Door de aard van de echte wereld is er letterlijk geen limiet aan het aantal coachingclubs waarvan je lid kunt worden, en er zijn er al genoeg beschikbaar voor leden. Dit betekent de flexibiliteit om die clubs te kiezen met de juiste mix van activiteiten en persoonlijkheden wier interesses verder reiken dan het coachen zoals wij dat kennen en die ethische, vriendschappelijke en coöperatieve relaties omvatten die zoveel mogelijk op het niveau van gelijken handelen.

Mijn aanbeveling zou zijn om je aan te sluiten bij de groep waar je je het meest bij op je gemak voelt, de groep waar het beste evenwicht van activiteiten kan worden gevonden. Als je echte of geprefereerde zelf een autoriteitsfiguur zoals jij in de voorhoede van hun gedachten en meningen heeft, dan zul je al in staat zijn om je te verbinden met de waarden en integriteit van deze specifieke andere deelnemer. De dingen waarvoor de coach in de relatie wordt betaald, kunnen iets zijn dat hij direct in de stroom kan bereiken, of op een minder informele basis, in een informeel gesprek over het weer of na de pauze op het werk.

Het zou belangrijk zijn dat als je beslist hoe met wie je lid wordt, dat je de huidige coaching club of vereniging onvervuld moet verlaten. Er zijn echter veel verschillende manieren om je bij een club aan te sluiten en je zult verschillende manieren vinden op het internet en op de voor de hand liggende plaatsen.

Lees meer:

Bedrijfstrainingen

Team Management